MINDFULNESS BEGELEIDING VOOR KINDEREN 

kikkerpad voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Kikkerpad is een mindfulness training voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De training is gebaseerd op het KiddyMinds programma 'Mindfulness met kinderen'.

Doorheen de training ontwikkelen kinderen zelfregulatie-vaardigheden die hen helpen om aandachtig aanwezig te zijn bij zichzelf en hun omgeving.   

In 8 sessies gaan we themagericht op pad. 

Door een afwisseling aan concrete oefeningetjes en korte stilte momentjes ervaren kinderen hoe ze om kunnen gaan met leuke en ook minder leuke situaties, gevoelens of (pieker)gedachten, zonder hierdoor overspoeld te worden.    Kinderen leren zo op een mildere manier voor zichzelf en elkaar om te gaan met 'stressvolle' momenten.   

Samen met Frog de Kikker, onze mascotte, gaan we op ontdekkingstocht naar de wondere wereld van onszelf en onze omgeving (school, thuis, vriendjes, ...).

We leren onszelf beter kennen door spelletjes (kijken, horen, voelen, ruiken, proeven, tekenen, ...), door korte momentjes van stil zijn en onze adem volgen, door beweegmomentjes, door te luisteren naar verhalen van Frog de Kikker en verhalen van onszelf en elkaar.  

We ontdekken dat wat we denken, voelen, gewaar worden in ons lichaam elk moment weer anders kan zijn.  We ervaren wat we leuk  en minder leuk vinden en hoe we hier gewoonlijk mee om gaan.  

We gaan een 7 tal keer samen op pad. Na onze tocht neem je jouw eigen rugzakje mee naar huis: gevuld met tips, hoe we anders met fijne en minder leuke momenten op school, bij vrienden of thuis, om kunnen gaan.   

Je kiest zelf of je iets wil vertellen of liever luistert en in stilte aanwezig bent: 

JE MAG ER ZIJN ZOALS JE BENT !   

De hele dag ben je druk bezig met naar school gaan of met spelen.   

En misschien denk je veel aan dingen die je niet leuk vindt.

Je mag nu even stoppen en je hoeft niets te doen.

Alleen maar letten op je adem en kijken hoe jij je voelt...

(Uit: 'Mindfulness met kinderen'. Virginie Vandaele, Veronique Benoit, Bruno Tange)