Wat ?

Mindfulness voor volwassenen

* Na een vrijblijvend kennismakings-gesprek gaan we op pad in de praktijk, in het bos of op een andere locatie (op afspraak).

* Aandacht- en inzichtmeditatie, ervaringsgerichte- en cognitief-gedragstherapeutische oefeningen en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af.   Met een werkboekje en audio bestand kan je thuis verder oefenen.

* We gaan stapsgewijs en thema gericht op stap. We leren bewust, op een vriendelijke en nieuwsgierige manier aandacht geven aan wat we hier en nu ervaren bij onszelf en in onze omgeving (lichamelijke gewaarwordingen, gedachten, gevoelens, gewoontepatronen) en ontwikkelen mentale ruimte, vrijheid om te kiezen hoe om te gaan met gewoontepatronen en automatische stressreacties.   

* De inhoud van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy Program en Mindfulness-Based Stress Reduction Program), vorm gegeven door SeeTrue.

* Individueel: 8 sessies 1u15' of op maat

OF

* Groep: 8 sessies 2u (pauze en ruimte voor ontmoeting inbegrepen).   Kleine groepjes van maximaal 8 deelnemers. 

Mindfulness voor kinderen van 7 tot 12 jaar: KIKKERPAD

* Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek (met ouder én kind) gaan we op pad in de praktijk of op een andere locatie (na afspraak).

* Kinderen tot 9 jaar worden vergezeld van een ouder. 

* We gaan stapsgewijs en thema gericht op stap, samen met onze mascotte, Frog de Kikker.   Met een werkboekje en audio bestand kunnen de kinderen thuis verder oefenen. 

* Door een afwisseling aan concrete, ervaringsgerichte oefeningen (met verkenning van alle zintuigen), korte stilte momenten en luisterverhalen van Frog de Kikker, leren kinderen op een vriendelijke en milde manier aandacht geven aan zichzelf en hun omgeving.   

* Kinderen ervaren tijdens de sessies hoe ze om kunnen gaan met ook minder leuke situaties, lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens of (pieker)gedachten.  We ontdekken keuze vrijheid in het omgaan met gewoontepatronen en automatische stressreacties. 

* De inhoud van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy Program en Mindfulness-Based Stress Reduction Program), vorm gegeven door KiddyMinds.

* Individueel: 7 sessies 1u / 1u15'

* Groepssessies OP AANVRAAG: 7 sessies 1u30'.   Kleine groepjes van max. 6 deelnemers. 

Mindful zwanger zijn 

* Na een vrijblijvend kennismakings-gesprek gaan we op pad in de praktijk of op een externe locatie (op afspraak). 

* Aandacht- en inzichtmeditatie, ervaringsgerichte- en cognitief-gedragstherapeutische oefeningen en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af. Met een werkboekje en audio bestand voor zwangere ouders kan je thuis verder oefenen.  

* We gaan stapsgewijs en themagericht aan de slag.  We leren stilstaan bij onze dagelijkse ervaringen in het zwanger zijn. 

* We nemen ons veranderende lichaam (of dat van onze partner), onze verwachtingen, dromen, zorgen, angsten, ... onder de loep.

* We oefenen in het ontwikkelen van mentale ruimte en ervaren meer vrijheid om bewust te kiezen hoe om te gaan met onaangename situaties of stress.  

* We genieten van zelfzorg en zorg voor elkaar (baby, partner)

* De inhoud van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy Program en Mindfulness-Based Stress Reduction Program). Geïnspireerd door o.a. 'Mindful Birthing' (N. Bardacke).

* Individueel- of koppel: 8 sessies 1u15' of op maat

OF 

Groep: 8 sessies van 2u (pauze en ruimte voor ontmoeting inbegrepen).   Kleine groepjes van max. 8 deelnemers.

Mindful Ouderschap 

* Na een vrijblijvend kennismakings-gesprek gaan we op pad in de praktijk, in het bos of op een externe locatie (op afspraak). 

* Aandacht- en inzichtmeditatie, ervaringsgerichte- en cognitief-gedragstherapeutische oefeningen en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af. Met een werkboekje en audio bestand voor ouders kan je thuis verder oefenen.

* We gaan stapsgewijs en themagericht aan de slag.   We leren nieuwsgierig kijken naar onszelf als ouder, naar ons kind(eren), onze partner, ... 

* We staan stil bij onze dagelijkse ervaringen en stress in onze opvoedingssituaties.  We nemen onze lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens ... bij hectische momenten onder de loep.

* We ontdekken keuze vrijheid in het omgaan met onaangename situaties, gewoontepatronen en automatische stress reacties in relatie tot onze kinderen. 

* We genieten van zelfzorg en zo ook zorg voor elkaar (kind, partner).

* De inhoud van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy Program en Mindfulness-Based Stress Reduction Program).   Geïnspireerd door o.a. 'Mindful Opvoeden' (V. Vandaele en B. Tange), 'Mindful Ouderschap' (J. en M. Kabat-Zinn) en 'Mindful Parenting' (S. Bögels).

* Individueel- of ouderpaar: 8 sessies 1u15' of op maat

OF

* Groep: 8 sessies van 2u (pauze en ruimte voor ontmoeting inbegrepen).   Kleine groepjes van max. 8 deelnemers.

'Je ervaringen delen of in stilte aanwezig zijn  ...                        je mag er zijn zoals je bent!'