'Inspiratie voor meer veerkracht en (zelf)vertrouwen in  je groeiende ouderschap'

Mindful  zwanger zijn

 * Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we op pad in de praktijk of op een externe locatie (op afspraak).

* Aandacht- en inzichtmeditatie, ervaringsgerichte- en cognitief-gedragstherapeutische oefeningen en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af. Met een werkboekje en audio bestand voor zwangere ouders kan je thuis verder oefenen.

* We gaan stapsgewijs en themagericht aan de slag. We leren stilstaan bij onze dagelijkse ervaringen in het zwanger zijn.

*We nemen ons veranderende lichaam (of dat van onze partner), onze verwachtingen, dromen, zorgen, angsten, ... onder de loep.

*We oefenen in het ontwikkelen van mentale ruimte en ervaren meer keuzevrijheid in het omgaan met onaangename situaties, gewoontepatronen of automatische stress reacties.

*We genieten van zelfzorg en zorg voor elkaar (baby, partner)

* De inhoud van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy Program en Mindfulness-Based Stress Reduction Program). Geïnspireerd door o.a. 'Mindful Birthing' (N. Bardacke).

* Individueel- of koppel: 8 sessies 1u15'

* Groep: 8 sessies van 2u (pauze en ruimte voor ontmoeting inbegrepen). Kleine groepjes van max. 8 deelnemers.

'Zelfzorg is een   geschenk  voor jezelf, je partner én je baby'

'Bewust zwanger zijn is zwanger zijn vanuit je hart.   Ook je baby geniet van de aandacht die je schenkt   aan jezelf en je partner'