Hallo, ik ben Gretel.

Ik groeide op in Meersel-Dreef, te midden van veel groen en speel-ruimte.  Samen met mijn partner (Dieter, Beleefdetuin) en 2 kinderen woon ik sinds 1997 in Brugge.

Nog steeds wissel ik het tot rust komen in de natuur graag af met gezellig samen zijn, muziek, reizen, lezen, creatief bezig zijn, zwemmen, yoga en mediteren. Ik draag ook graag een steentje bij aan een meer  diverse en duurzame samenleving.

In de storm van ons gezinsleven met verschillende gezondheidsuitdagingen, botste ik op de grenzen van mijn eigen draagkracht.   Zo leerde ik nog meer de kracht waarderen van vertragen, ontmoeten, lichaamsbewustzijn, natuur en NU aanwezig zijn.

Ontwikkeling, opgroeien en ouderschap zijn al heel mijn leven een passie! Elke ontmoeting met ouders en kinderen betekent voor mij een zoektocht naar afstemming tussen het uniek zijn van elke ouder én het uniek zijn van elk kind.  

'Nog dagelijks oefen ik in het ontwikkelen van kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, probeer ik moedig te veranderen wat ik kan veranderen en groei ik in wijsheid om het verschil tussen beide te zien.' 

(vrij naar Reinhold Niebuhr)  

Na 20 jaar professionele ervaring als klinisch kinderpsycholoog-systeemtherapeut draag ik een rijk gevulde rugzak. Ik werkte binnen verschillende diensten van de jeugd- en (geestelijke) gezondheidszorg (CAW, CAR, CGGZ, Kameleon en Kinderopvang en Ontmoetingsruimte voor ouders en jonge kinderen). In alle ontmoetingen merkte ik op hoe zoekende vele ouders en kinderen zijn in onze snel evoluerende, drukke en veeleisende samen-leving.  

Mijn opleiding tot Kindertrainer Mindfulness en Mindful Opvoeden gaf me tools om het 'praten en denken over' te overstijgen en 'open minded', met een afwisseling aan methodieken met ouders en kinderen op weg te gaan.   

Met mijn mindfulness begeleiding wil ik (aanstaande) ouders en kinderen inspireren om meer plezier en minder stress te ervaren in het samenleven vandaag.   Het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden kan ons veerkrachtiger maken om met de uitdagingen van het leven om te gaan. 

Graag bied ik de ruimte om te onthaasten en ont-moeten: je mag er zijn zoals je bent'!   Zo hoop ik op een laagdrempelige manier als eerstelijnspsycholoog mijn steentje bij te dragen aan meer welzijn en (preventieve) gezondheid van vele (aanstaande) ouders en kinderen!   


OPLEIDING

 • Licentiaat Klinische Psychologie, optie Kind, Jeugd, Gezin (Katholieke Universiteit Leuven)
 • Familie- en Systeempsychotherapie (I.P.R.R. vzw)
 • Kindertrainer Mindfulness en Mindful Opvoeden (KiddyMinds vzw)
 • Basisopleiding trainer mindfulness voor volwassenen (Seetrue/IAM): in opleiding, einde 14.11.2023

BIJKOMENDE VORMING en PERSOONLIJK GROEI TRAJECT

 • Draaiboek perinataal groepsaanbod (EXPOO)
 • Verbindend communiceren met jonge kinderen, afgestemd opvoeden (Impuls vzw)
 • Preventieve gezinsondersteuning en ontwikkelingsstimulering (Expoo, Kind en Gezin) 
 • Talrijke bijscholingen rond hechting-, ontwikkelings- en leerproblemen, focussen bij kinderen (GGZ)  
 • Mindfulness 8-weken trainingen (Breathworks, Dirk Vieren)
 • Meerdaagse (Vipassana) meditatie trainingen (Guus Went)
 • Intervisie (Groepspraktijk De Veer), leertherapie, supervisie mindfulness (Inge De Leeuw, Leuven Mindfulness Centre)

ERKENNING BEROEPSUITOEFENING KLINISCH PSYCHOLOOG

RIZIV conventie eerstelijnspsycholoog: 7 033 17 30 00

Visum FOD Volksgezondheid: 328411.  

Erkenningsnummer psychologencommissie: 732103971